Investering in Doosan Puma VTS1620-M carrouseldraaibank

Met de investering in Doosan Puma VTS1620-M  carrouseldraaibank is de bewerkingscapaciteit van Peekstok eind 2014 verder vergroot. Groter draaiwerk met meerdere bewerkingen uit lastig materiaal is al jaren de specialiteit van Peekstok. Groot is nu groter geworden. De maximale draaidiameter is 2.000mm en de maximale draaihoogte is 1.556mm, bij een werkstukgewicht van 10.000kg. Ook kan nu efficiënter gedraaid worden, omdat meer werk in één opspanning kan worden bewerkt.

De machine is uitgerust met een klauwplaat van 1.600mm en een spanplaat met een diameter van 2.000mm. De C-as is voorzien van een separate spelingvrije aandrijving voor zeer nauwkeurig freeswerk. De volwaardige freesspil in de zwaar uitgevoerde ram heeft een Big Plus BT50 opname. Om de efficiëntie en nauwkeurigheid verder te verbeteren is de machine ook uitgerust met hoge druk koeling, het Sandvik Coromant Capto systeem, werkstukmeestsyteem (Renishaw RMP 60)en gereedschapmeetsysteem. Meer details hier.

 


 

De plaatsing van de machine is een fors project. Het totaalgewicht van de machine is meer dan 30.000kg. Deze time-lapse geeft een goed beeld van de plaatsing door Jan van Dam Machinetransport in samenwerking met importeur Dormac. Niet te zien is het voorbereidende werk, zoals het heien en de aanleg van de geïsoleerde fundering van 1 meter dik.

 

Doosan Puma VTS1620-M